Usuwanie wgnieceń karoserii bez lakierowania i szpachlowania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cysterniarz
    RS
    • 2008
    • 1887
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

romik, dzięki. Ciekawy link. W wolnej chwili będzie lekturka.

Komentarz

• mlac
      Ambiente
      • 2008
      • 200
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

No cóż właśnie w święta po tym jak stopniał cały śnieg, znalazłem na moich drzwiach piękne wgniecenie
      Co za ludzie nie mogą otworzyć drzwi normalnie tylko przypieprzą Ci z całej siły

Jak myślicie jest sens to robić?? Lakier nie jest mocno uszkodzony raczej na pewno rdzewieć nie będzie ale mimo wszystko wkurza.
      Załączone pliki
      Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
      Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS

Komentarz

• vince123
        Elegance
        • 2009
        • 923

Zamieszczone przez mlac
        znalazłem na moich drzwiach piękne wgniecenie
        jesli lakier nie jest mocno naruszony to zostaw...zawsze istnieje ryzyko ze lakier zostanie naruszony przy naprawie i wtedy caly element do malowania... /wymiany
        sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
        nadkole nowe LP
        kontakt PW

Komentarz

• skrodzki7
          Classic
          • 2010
          • 5

Szukam firmy z centrum Warszawy - znalazłem www.puller.com.pl - czy znacie i polecacie? Dzieki.

Komentarz

kecaj, z tego co wiem to Ci Panowie zajmują się też przygotowaniem aut od strony elektroniki, warto do nich podjechać na sprawdzenie auta przed zakupem. Wiedzą gdzie szukać informacji o realnym przebiegu, poza tym maja dostęp do najświeższego i najlepszego sprzętu

Komentarz

• Luki80a
              Rider
              • 2010
              • 341
              • Octavia III combi (5E5)
              • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
              • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Po zeszło rocznych gradobiciach też mam poobijane całe auto.
              Aż tak nie widać, no ale…
              Akurat siedziałem w aucie, schować się nie było gdzie, a prało niesamowicie.
              Tylko czekałem aż szyby polecą.
              W sumie skończyło się tylko na karoserii. Ale mina wtedy była nietęga :?
              Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

• Dorian
                Classic
                • 2009
                • 12

Czy ktos sie orientuje, czy takie cos da sie wyciagnac?
                Bylem w Katowicach na Kolejowej, akurat nie bylo wlasciciela, ale pracownik powiedzial, ze to raczej sprawa dla blacharza...
                Moze jest ktos kto by sie podjal takiej naprawy?

Komentarz

• abstinent
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4842
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

na 100% idealnie nie wyjdzie można spróbować dzwoń i się pytaj http://www.nopaint.pl/kontakt
                  ja byłem u nich i polecam

Komentarz

• skrodzki7
                    Classic
                    • 2010
                    • 5

Skorzystałem z usług firmy - o którą pytałem parę postów wyżej - Puller usuwanie wgnieceń (by Auto Księżyno) i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem, na aucie żony nie ma ani śladu po wgnieceniu. Wcześniej trzy firmy w Warszawie powiedziały, że takich wgnieceń nie robią, a tutaj:

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

wgniecenie dość fajne, bez ostrych kantów, duża szansa że byś to sam wyciągnął :wink:

Komentarz

• malgosk
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 148

Zamieszczone przez skrodzki7
                        Skorzystałem z usług firmy - o którą pytałem parę postów wyżej - Puller usuwanie wgnieceń (by Auto Księżyno) i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem, na aucie żony nie ma ani śladu po wgnieceniu. Wcześniej trzy firmy w Warszawie powiedziały, że takich wgnieceń nie robią, a tutaj :wink:
                        Poszedłem za radą Kolegi i pojechałem do nich. Zero śladu po wgnieceniu, a miałem je na przetłoczeniu, między prawym kloszem, a wlewem paliwa. Szczerze polecam.

W tym wątku wsadziłem zdjęcie mojej Okty:

Automatyka to klocki LEGO dla dużych chłopców

Komentarz

• pgolik
                          Drive
                          • 2011
                          • 96
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Skorzystałem z usług firmy - o którą pytałem parę postów wyżej - Puller usuwanie wgnieceń (by Auto Księżyno) i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem,
                          A ja po moich niedawnych doświadczeniach raczej ich niestety nie mogę polecić. Robią pewnie dobrze (nie dane mi było skorzystać), ale w podejściu do klienta widać, że stali się chyba ofiarami własnego sukcesu. Umówiłem się na termin (najbliższy półtora miesiąca naprzód!), w wyznaczonym terminie podjechałem, i okazało się, że nic z tego bo pracownik na zwolnieniu. OK, zdarza się, ale dlaczego mnie nie powiadomili, to nie była kwestia nagła?
                          Dosyć nieuprzejmy pan w recepcji powiedział, że dlatego, że w zeszycie nie miał zapisanego numeru telefonu (a nie miał, bo umawiałem się mailem, zresztą z tym samym facetem, z którym rozmawiałem). Po co im WWW, maile, komputery itp., kiedy jak przyjdzie co do czego to jedynym źródłem informacji w biurze jest zabazgrany długopisem kalendarzyk? Do tego typ był bardzo nieuprzejmy, tak jakby to była moja wina, nawet "przepraszam" za zmarnowany dzień nie usłyszałem, nie zaproponował kolejnego terminu. Chyba im popularność uderzyła do głowy, bo zachowują się tak, jakby im nie zależało na klientach.

Komentarz

• gokard
                            Classic
                            • 2012
                            • 20

Skorzystałem z usług firmy - o którą pytałem parę postów wyżej - Puller usuwanie wgnieceń (by Auto Księżyno) i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem, na aucie żony nie ma ani śladu po wgnieceniu. Wcześniej trzy firmy w Warszawie powiedziały, że takich wgnieceń nie robią, a
                            A ja jestem zadowolony. Jakoś udało mi się "dostać" bez dłuższego czekania. Wgniotę usunęli w kilka godzin. I auto było do odebrania. Dla mnie spoko. :szeroki_usmiech

Komentarz

• termit886
                              Rider
                              • 2012
                              • 261
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Witam,

Koledzy wczoraj odkryłem na moim szkodniku dwa wgniecenia. Jakiś baran nie zmieścił się na parkingu, na szczęście nie zostały ruszone drzwi i nie uszkodził lakieru są tylko drobne ryski. Czy można takie coś naprawić bez ingerencji blacharza? Wysłałem te zdjęcia do gosci na kolejową w katowicach to napisali mi że do końca sie nie da tego wyciągnąć bo jest to zrobine w miejscu trudno dostępnym. Ale na 70-80% się da. Ale też będzie ta naklejka do wymiany. Mam pytanie czy znacie jakieś inne firmy na śląsku do kogo mógłbym sie zwrócić z zapytaniem o naprawę tego.
                              Załączone pliki

Komentarz

W Emidzie wgniotki robią i jeszcze te dwa magiki w okolicach bielska

Komentarz

• olek44
                                  Classic
                                  • 2013
                                  • 3

Mnie miesiąc temu przytrafiła się stłuczka na parkingu. Skutek- kilka brzydkich wgnieceń. Wybrałem się do Airconstruction i tam usunęli mi te wgniecenia bez lakierowania. Po wgnieceniach nie ma żadnych śladów.

Komentarz

• gokard
                                    Classic
                                    • 2012
                                    • 20

Warsztatów tego typu kilka jest, ale niestety nie wszystkie znają się na tym wystarczająco dobrze. Z tych lepszych to na pewno działający w Warszawie Puller można polecić, z innych nie korzystałem, więc nie wiem...

Komentarz

Pracuję...